Ceva se petrece în Ministerul Sănătății. Întâi s-a aflat pe surse că se verifică unele achiziții făcute în timpul situației de urgență. A urmat informația că procurorii cercetează situația locativă a patru persoane din conducerea ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, Codrin Lungu, Andrei Baciu și Dragoș Garofil, suspecți de fals. Acum a venit bomba că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comis un fals în acte.
”În luna martie, în Ministerul Sănătății s-a identificat un angajat suspect de Covid-19 care a interacționat cu Nelu Tătaru, pe atunci doar secretar de stat. După cum el însuși a declarat într-un interviu pentru Antena 3, reporterilor Sergiu Cora și Sabrina Preda, Tătaru „s-a autoizolat acasă, la apartament, 13 zile”, după care a venit la serviciu și a plecat la Suceava, unde era un focar pandemic”, scrie Q Magazine.
Jurnalista revistei spune că a consultat mai multe documente din care reiese că ”Nelu Tătaru s-a pontat în ștatul de plată ilegal, ca și cum ar fi lucrat, în toată această perioadă de autoizolare”.
Conform legii, existau doar două forme privind raporturile de muncă ale actualului ministru al Sănătății cu instituția de la care încasează salariul: fie concediu medical, semnat de medicul de familie, fie Ordin al ministrului Sănătății, la acea vreme Victor Costache, prin care Nelu Tătaru putea îndeplini de acasă anumite atribuții, prevăzute expres în acest ordin.
Fostul ministru al Sănătății Victor Costache nu a vrut să facă mari comentarii cu privire la subiect, atunci când a fost întrebat de Q Magazine, afirmând că el a părăsit funcția în data de 26 martie. A făcut, totuși, o precizare care conține și un răspuns cu privire la persoana care s-a autoizolat acasă. Adică Nelu Tătaru. „NU am semnat niciun Ordin prin care să îi deleg atribuții lui Nelu Tătaru, în perioada autoizolării, pentru a lucra de acasă.”
Dacă procurorii vor declanșa o anchetă pe acest subiect și se va constata că secretarul de stat Nelu Tătaru a fost pontat ca prezent în minister atunci când se afla în autoizolare, avem de a face cu un pontaj fictiv. Adică fals în acte, care e infracțiune, pentru că demnitarul a încasat salariu.

Articolul precedentTudorel si Viorica – Un cuplu de comici “vestiti”
Articolul următorPUTEM MANIPULA LIBERTATEA?