Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, intitulată “Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, a fost dezbătută şi votată în plenul Senatului. În moţiune, cei 71 de semnatari, senatorii PSD, ALDE şi afiliaţi grupului PSD, au solicitat demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Liberalul Oros și-a încasat papara politică, votul final fiind 68 de voturi pentru, 32 de voturi împotrivă și 5 abțineri.

În discursul său din plenul Senatului, ministrul Agriculturii a prezentat niște minciuni, ușor de demontat.

Oros a spus că România îşi propune să devină hambarul Europei.

Cu ce oameni să mai facă performanță România, când, după cum s-a văzut, politica liberală este să trimită românii să muncească pe câmpurile din Spania, Germania, Italia, Austria etc.?

Oros a spus: ”Faptul că producţiile au fost mari s-a datorat exclusiv investiţiilor şi muncii fermierilor şi condiţiilor climatice favorabile şi nu politicilor PSD.

Investițiile în agricultură au fost făcute prin politica miniștrilor PSD. Ca să spui că agricultura a fost înfloritoare în guvernarea PSD datorită vremii frumoase – ”condițiile climatice favorabile”- înseamnă că ai probleme de gândire.

Oros a spus că, după producţiile record de grâu, produsele de brutărie, patiserie şi  biscuiţi au ajuns în ultimii ani pe locul doi în topul importurilor  agroalimentare, după carnea de porc pe care o achiziţionăm masiv din Spania şi alte state europene”.

Minciună. Liberalul Oros știe că aceste politici alimentare s-au trasat la Bruxelles. Cât privește carnea de porc, adusă din Spania și Germania (n.a. Nu a nominalizat și cea de-a doua țară ca să nu-l supere pe președintele Iohannis?), știe la fel de bine Alexandru Oros că aceasta este consecința pestei porcine care a lovit România. De când e ministru al Agriculturii a oprint importul de aluat congelat sau de carne de porc?!

Oros a spus că în mandatul PSD au câştigat exportatorii de animale vii.

Altă minciună. În toate mandatele, de 50 de ani încoace, arabii cumpără din România numai animale vii, oi în mod special, fiindcă așa e tradiția lor comercială. 

Articolul precedentEugen Teodorovici: „ Conducătorii PNL caută îngenuncheați să pupe inelul”
Articolul următorEmmanuel Macron vrea o ”Europă a sănătăţii” cu ”puteri concrete”