La aproape 2 luni și jumătate de la începutul războiului din Ucraina, drama refugiaților continuă. Alungați din propria țară de un conflict care nu pare să se apropie de final, 3,5 milioane de oameni au fugit din calea bombardamentelor oriunde au văzut cu ochii. Românii au sărit în ajutorul mamelor și copiilor ajunși, în urma unei călătorii istovitoare, într-o țară străină, unde nu aveau nimic.

Unul din centrele care adăpostește refugiați ucraineni din Voluntari a fost vizitat luni de Evelyn Regner, vicepreședinte al Parlamentului European, însoțită de ministrul Familiei Gabriela Firea și de europarlamentarul Victor Negrescu. Doar la acest centru din Voluntari sunt acum 50 de refugiați ucraineni, iar jumătate dintre ei sunt copii.

Doamna vicepreședinte al PE a văzut cu ochii săi cum sunt primiți refugiații în România, o țară care nu este atât de bogată, dar care are oameni foarte bogați sufletește și care și-au lăsat nevoile pentru a-i primi pe oamenii care au fugit din calea războiului, din calea bombelor. Împreună vom colabora atât pentru a aduce pacea în lume și în Europa, dar și pentru a-i sprijini pe acești oameni să poată trece peste aceasta perioadă în condiții de umanitate, de respect,” a afirmat Gabriela Firea, ministrul  Familiei, Tineretului si Egalității de Șanse. 

Oamenii vor pleca ulterior în Germania acolo unde vor începe o viață nouă departe de bombardamentele Armatei ruse. De la începutul războiului, aproape 4.000 de refugiați au fost ajutați în centrele din Voluntari. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRareș Bogdan prevede o finală între candidații PNL și PSD la alegerile prezidențiale din 2024
Articolul următorÎncepe competiția interna în PSD