Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 103 ani, și soția sa, Luiza Șora, au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Ea a făcut anunțul, printr-o postare pe Facebook.

“Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a anunțat soția filosofului pe Facebook, Luiza, în vârstă de 48 de ani.

Mihai Șora este unul dintre cele mai controversate personaje din viața publică, fiind un activist convins. Ieșirile acestuia în Piața Victoriei în miez de noapte și la diverse mitinguri, au fost amplu comentate.

Filosoful a trecut prin mai multe cumpene ale vieții, în special în ultimii doi ani, când a ajuns de mai multe ori pe mâna medicilor de la Spitalul Elias din Capitală. Acesta a fost și operat, pentru un blocaj la nivelul colecistului, iar recuperarea sa a fost uluitor de rapidă, pentru un om de vârsta sa.

La acel moment, soția lui a postat pe pagina ei de Facebook o discuție intimă dintre ei doi, când acesta se afla pe secția de reanimare, în care Mihai Șora filosofa pe tema poveștii „Capra cu trei iezi”.

Cine este Mihai Șora

Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris. În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile. Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou.

Mihai Șora a rămas văduv în 2011 după ce soția sa, Mariana, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani. Cei doi au fost căsătoriți nu mai puțin de 72 de ani și au dat viață a trei copii: Andrei, Sanda și Tom. Toți s-au sabilit în străinătate.

Articolul precedent“Situaţia din spitale e mult mai gravă,” susţine imunologul timişorean Virgil Păunescu
Articolul următorCiolacu: sa fim siguri ca în case lor bătrânii au cele de trebuință!