Războiul din Ucraina a făcut din Constanța cel mai important port la Marea Neagră. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, împreună cu vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au deschis cu o vizită la fața locului ambițiosul proiect de fructificare a oportunităților economice. România îndeplinește de mulți ani criteriile de aderare la Spațiul Schengen, obiectiv susținut unanim de toate forțele politice, iar liderul social democrat, Marcel Ciolacu a declarat că reuniunea JAI din iunie ar putea pune capăt frustrării resimțite atât de politicieni cât și de simplii cetățeni după respingerile repetate. “Locul României este în spațiul Schengen” a subliniat președintele PSD și a arătat că Portul Constanța își poate spori considerabil capacitatea de transport a mărfurilor către țările din Vestul Europei, ceea ce devine un obiectiv strategic pentru România. În context, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au atentionat explicit că vizita lor se dorește un semnal ferm pentru administrația portuară și locală să facă ceea ce trebuie pentru creșterea capacității de transport. Ministrul Transporturilor a lansat atenționări țintite către șefii locali ai CFR Marfă, CFR Infrastructură și Administrația Portului Constanța să facă investiții masive din bani europeni și să-și crească productivitatea. Potrivit ministrului Transporturilor, mai puțin de jumătate din capacitatea de transport feroviar este utilizată la această oră, cu un parc de 700 de vagoane, dar cu linii de cale ferată năpădite în parte de vegetație. Constanța are o slabă capacitate de preluare a mărfurilor venite pe mare, în condițiile în care transportul maritim total a crescut cu 8% în volum ca urmare a conflictului armat din Ucraina. 
Calitatea managementului infrastructurii de transport va fi în mod cert îmbunătățită, a dat asigurări Sorin Grindeanu. La minister este în derulare procedura de a transfera selecția persoanelor calificate pentru poziții manageriale și în consilii de administrație către o firmă de recrutare, ceea ce va crește pregătirea profesională a viitorilor administratorilor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSURSE PSD propune vouchere pentru românii cu venituri mici. Câte persoane ar putea beneficia
Articolul următorLucian Romașcanu, declarații în exclusivitate despre SCANDALUL de la TNB: Ce le-a transmis lui Iulian Bulai și celor de la USR