Marcel Ciolacu a oferit asigurări, în cadrul unei emisiuni TV, că pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2023 „cel puţin” cu rata inflaţiei. Cu același prilej a ținut să precizeze că nu doar războiul este vinovat de scumpirile din ultima perioadă ci și guvernele anterioare.

Întrebat în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv, dacă de la 1 ianuarie 2023 vor creşte pensiile, preşedintele PSD a răspuns: „Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”.

În replică, Marius Budăi, ministrul Muncii, nu a promis o dată certă.  Întrebat despre varianta ca pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei începând de la 1 ianuarie, Marius Budăi a declarat, la Iaşi, că atunci când va fi luată o decizie, aceasta va fi anunţată. “Nu vrem să dăm speranţe seniorilor noştri,” iar ulterior promisiunile să nu fie onorate, a argumentat ministrul. Întrebat de jurnalişti dacă data de 1 ianuarie, avansată duminică de Marcel Ciolacu pentru indexarea pensiilor nu reprezintă un termen prea îndepărtat în condiţiile creşterii ratei inflaţiei, Budăi a răspuns că este luată în calcul majorarea pensiilor, dar că anunţul se va face când va fi decisă această măsură.

Articolul precedentCozmin Gușă consideră Apelul intelectualilor din Basarabia pentru UNIRE – “un document excepțional”
Articolul următorSorin Grindeanu este total împotriva unor candidature comune PSD-PNL la viitoarele alegeri