Klaus Iohannis a anunţat că Uniunea Europeană va acorda un ajutor financiar României de 79,9 miliarde de euro. Marian Oprişan a reuşit ieri să treacă prin Consiliul Judeţean Vrancea studiul de prefezabilitate pentru construirea unui nou spital. Va depune la guvern primul proiect major de finanţare. 

Cu acelaşi prilej a anunţat că se va lega cu lanţuri de clădirea Guvernului, dacă va fi blocat proiectul atât de necesar contribuabililor din Vrancea, potrivit unei declaraţii făcute presei. 


Noul spital judeţean ar urma să aibă o suprafaţă de totală de aproximativ 74.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare şi 60 de paturi de spitalizare de zi. Instituţia va avea spaţii special amenajatepentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport. Valoarea investiţiei este estimată la 418 milioane de euro, relatează Monitorul de Vrancea. 

Marian Oprişan a anunţat că va depune acest proiect spre finanţare din cele 80 de miliarde de euro acordaţi României de Uniunea Europeană. Acesta a declarat că dacă guvernul PNL va bloca această finanţare, va fi primul preşedinte al unui Consiliu Judeţean din România, care se va lega cu lanţuri de clădirea Guvernului. „Voi depune acest proiect privind construcţia unui nou spital judeţean în judeţul Vrancea, pentru finanţare din cele 80 de miliarde de euro cu care domnul preşedinte Klaus Iohannis s-a întors de la Bruxelles. Deci, vor fi fonduri europene. Dacă Guvernul PNL va respinge acest proiect privind construirea noului spital pentru vrânceni, vă anunţ de pe acum că voi fi primul preşedinte de Consiliu Judeţean din România care mă voi lega cu lanţuri de clădirea Guvernului“, a afirmat Marian Oprişan. 

Articolul precedentSCAFANDRII IN ABISUL DEMOCRAȚIEI?
Articolul următorCristoiu: Marcel Ciolacu se va confrunta cu un adversar tăcut din interior