Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și primarul Capitalei, Gabriela Firea au participat duminică la Convenția Națională a Pro România. Mesajele transmise de liderii PSD arată dorința unei colaborări pe viitor cu partidul lui Victor Ponta. 

„Știu că și între dumneavoastră sunt mulți care nu vor o alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unei ambiții, da n-ați vrea totuși să îi întrebăm și pe români ce vor? (…) Decizile vă aparțin. Miza este însă mult mai mare. Nu știu ce decizie veți lua dar eu sunt hotărât să avem alături de colegii mei un proiect ambițios. Să încercăm alianțe politice pentru viitoarele alegeri. Luați decizia după ce vorbiți și cu vecinii dumneavoastră și cu prietenii voștri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea l-au lăudat pe Victor Ponta pentru perioada în care a fost premier, iar mesajele transmis au fost unele care arată intenția liderilor PSD de a forma o alinață electorală cu Pro România, deși în interiorul PSD sunt lideri care se opun. Printre cei care nu susțin alianța sunt Mihai Tudose, Claudiu Manda (șefii de campanie ai PSD) sau Lia Olguța Vasilescu.

„Nu am nicio problemă să spun că Victor Ponta a fost un prim-ministru bun, un prim-ministru bun al PSD. Și Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun.(n.r. sala huiduie) Vă înțeleg supărarea. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit ca Corina Crțu să ajungă comisar. E istoricul pe care noi toți trebuie să ni-l asumăm”, le-a spus Ciolacu, invitaților la Convenția Națională a Pro România. 

Victor Ponta este însă de părere că o construcție politică de stânga trebuie realizată până în 2024. „În continuare există un val de a sancționa ce a s-a întâmplat în ultimii ani. Și acest val ne va lovi și la alegerile locale. Eu vrea să construim pentru viitor. Putem să construim până în 2024 acest viitor”, a spus Ponta.

Marcel Ciolacu le-a transmis celor plecați din PSD în Pro România că au ușile deschise să se întoarcă. „Mă uit prin sală și văd colegi și îmi vin în minte cuvintele mamei mele: Hai, treci odată acasă!”

Președintele interimar al PSD a ajuns după o oră de la începerea evenimentul, iar pe surse existau informații că pe Ciolacu l-ar fi sfătuit să nu meargă la eveniment doi lideri ai partidului, Mihai Tudose și Claudiu Manda. „La mine în birou, mai mulți colegi, am avut discuții în ceea ce privește deplasarea pe care o am mâine și am avut o întâlnire. Îmi cer scuze pentru întârziere. Nu a existat o tensiune, dacă să vin sau nu”, a explicat Ciolacu, motivele pentru care a întârziat.

La Convenția Națională a Pro România a cerut o colaborare cu partidului lui Victor Ponta și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul precedentClaudiu Manda, despre zvonul că ar fi încercat să împiedice participarea lui Ciolacu la Convenția Pro România: “Total fals! Mie mi se pare că Ponta minte cum bea apă”
Articolul următorPlanul PSD pentru a bloca ordonanţa de urgenţă pe alegeri anticipate. Sprijin de la Ponta şi UDMR