După două ședințe consecutive ale coaliției, încă nu s-a ajuns la un numitor comun, privind modificarea ordonanței dezastruoase a energiei. Totuși, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ieșit public și a spus că e o aberație să ceri oamenilor să reducă energia, când ei singuri au făcut-o.

”Să spunem totuși adevărul. Pe cap de locuitor, România consumă cea mai puțină energie din Europa, din întreaga Europă! Respectiv 2,4 megavați. Ca să facem o comparație, consumăm de aproximativ două ori și jumătate mai puțin decât un german care consumă în jur de 6,5 megavați. Anul acesta, am consumat, conform INS-ului, cu 5,2% mai puțină energie electrică. Dacă ne uităm la populație, deja am consumat cu 8% mai puțin. Ce vrem noi de fapt? Ce economie să mai facă românii, când avem cel mai mic consum din Europa? Noi trebuie să-i lăsăm pe români în pace, au singuri înțelepciunea de a face economie atât cât au nevoie, fiindcă-și fac o economie la propriul buget al familiei, deja am dovedit că reacția românilor este una corectă. Să nu mai intervenim cu astfel de anunțuri. Dacă UE au vreun plan cu norme de aplicare, să ni le trimită” a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, la Antena 3. El a mai adăugat că avem o reducere de consum la gaze de aproximativ 18%. ”Reacția a fost una pe măsură, deci toată lumea a început să se gospodărească. Prin urmare, nu cred că Guvernul ar trebui să vină cu măsuri, să cerem ceva românilor în această perioadă, pentru că este aberant” a continuat social-democratul. Marcel Ciolacu a mai spus că instituțiile publice  sunt mari consumatoare de energie.

Articolul precedentPreședintele PSD îl scutură pe premier: Virgil Popescu nu trebuie să fie în Guvern!
Articolul următorAleșii Capitalei, la raport. Ce soluții propun oficialii pentru problemele din cel mai mare oraș al României