Cred ca răbdarea românilor începe să ia sfârșit! Este mesajul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care amintește că în termen de două zile premierul desemnat este așteptat cu propunerile pentru noul Cabinet. “Fac un apel la liderii politici cu reprezentare parlamentară. Întindem prea mult răbdarea românilor. Clasa politică trebuie să ia o decizie. Cea mai proastă decizie este când nu iei nicio decizie. Prima propunere a PSD a fost să venim cu un guvern de tehnocrați, de specialiști până la alegerile generale anticipate”, a declarat liderul social democrat. Opțiunea PSD exprimată de presedintele său este că un astfel de guvern poate fi condus de Nicolae Ciucă, chiar dacă premierul desemnat este vicepreședinte PNL. Marcel Ciolacu a confirmat încă o data că se consultă cu Nicolae Ciucă. 
PSD a demarat consultări cu partenerii sociali. Deputatul social democrat Alexandru Rafila are programate întâlniri cu decidenții și asociații reprezentative din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile potrivute în gestionarea pandemiei. În Parlament se decide soarta certificatului verde respins de Senat drept condiție obligatorie la unele locuri de muncă, dar și testarea masivă și alocarea unui număr de teste gratuite pentru populație. Proasta gestionare a pandemiei este unul dintre motivele prăbușirii încrederii populației în președinte și premier sub linia relevanței politice. Un sondaj Avangarde la comanda PSD constata o cota de încredere de 14% pentru președintele, Klaus Iohannis, și de 7% pentru premierul demis și președintele PNL, Florin Cîțu. Declarațiile președintelui PSD nu fac parte din duelul obișnuit dintre Putere și Opoziție. Marcel Ciolacu lansează un avertisment  ca situația politică risca sa devină explozivă, iar presedintele și premierul demis sunt în contradicție cu așteptările populațieisi deciziile lor devin din ce în ce mai nereprezentative, ceea ce va impune acțiuni politice hotărâte din partea PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentC(i)olacul de salvare. Capcana mortală pentru liderul PSD. Între “trecerea în rezervă” și mărul de AUR otrăvit. Cum va juca?
Articolul următorMarcel Ciolacu: un guvern minoritar nu este o soluție pentru țară aflata la cea mai mare răscruce de după război!