“Să învățăm din istorie! Suntem stat membru UE și avem un parteneriat strategic cu SUA și punct! Aceste lucruri nu trebuie sâ le negocieze nicio forță politică!” Marcel Ciolacu este primul lider politic care creionează o ofertă de politică externă în prag de alegeri parlamentare. Într un interviu Adevărul live, președintele PSD a arătat ca România trebuie să rămână constantă în politica externă, dar parteneriatul strategic cu SUA trebuie întărit în componența sa economică, în ceea ce privește investițiile în țara noastră, dincolo de schimburile comerciale. Relațiile comerciale trebuie cultivate prin AmCham! Sunt obiectivele care contează, serioase, nu lupta cu PSD. Sunt obiective În care e importantă implicarea unui președinte! Sunt comparații  făcute de liderul social democrat care a arătat că relocările din China s au făcut în Germania, Cehia sau Ungaria, nimic în România.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și a explicat gestul de a fi printre primii lideri politici care l au felicitat pe Joe Biden pentru câștigarea alegerilor prin “afinitatea” PSD cu Partidul Democrat din SUA. 
În ceea ce privește statutul României în UE, Marcel Ciolacu a explicat că îndatorarea de peste 45% din mandatul lui Florin Cîțu ne a scos din zonâ euro. BNR ar putea să explice consecințele acestui derapaj, a atras atenția președintele PSD.  În ceea ce privește parteneriate cu Rusia și China, Marcel Ciolacu a declarat ca astfel de angajamente nu există și ar fi inoportune.

Sursa: Realitatea Din PSD