Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că,după alegerile generale din 2024 vede aceeași coaliție PNL – PSD – UDMR la conducerea României, guvernarea urmând să se contureze după un model german, relatează Mediafax.

Marcel Ciolacu a spus, duminică seara, la Antena 3, că după alegerile din 2024 se va creiona, cel mai probabil, un sistem precum cel german.

„În sistemul german, fiecare candidează și pe urmă pun în același coș. Vedeți că se creionează o altfel de majoritate? Pentru că eu nu văd, practic”, a declarat liderul social-democrat.

Ultimul sondaj CURS arată că dacă duminică ar fi alegeri, 35% ar vota PSD, 23% ar vota PNL, iar UDMR ar fi votat de 5% dintre alegători. Același sondaj arată că doar 19% dintre români cred că alianța USR – PNL a fost utilă, în vreme ce alianța PNL cu PSD este văzută cu ochi buni de o proporție dublă din populația chestionată – 38%.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentMiron Mitrea, la “Culisele puterii”: Reindustrializarea este unul dintre elementele de bază ale economiei. Ce ar trebui să facă guvernanții
Articolul următorMiron Mitrea: câtă vreme România nu are un plan de țară, ne fac alții destinul!