Prezent în studioul unei televiziuni, Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a recunoscut că Ministerul Apărării a consemnat Mig-21-urile la sol, dar un ajutor acordat Ucrainei va fi stabilit conform legii.

„Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina”, a declarat preşedintele PSD, citat de Digi24. „Haideţi să fim corecţi, avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia. Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru (să trimită Kievului avioanele MiG 21 LanceR – n.red.), dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele” a spus Marcel Ciolacu. „Primul pas este să avem un cadru legislativ. Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina, noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a adăugat preşedintele PSD, referindu-se la posibilitatea ca România să doneze armament Ucrainei.
De multe ori, presa a numit Mig-21-urile “sicrie zburătoare.”

Ucraina susține că ar avea nevoie de 7 miliarde de euro pe zi pentru a lupta contra Rusiei, potrivit oficialilor de la Kiev.

 

 

Articolul precedentDenumirea partidului politic pe care îl va înființa Cristian Rizea a fost înregistrată la ASP. „De astăzi rescriem istoria Republicii Moldova”
Articolul următorSorin Grindeanu: gata cu numirile “nepoatelor” în CA-urile subordinate Ministerului Transporturilor