Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îşi exprimă proamericanismul şi-l aşteaptă pe noul preşedinte al SUA să vină în România, deşi încă nu s-a stabilit oficial victoria lui Joe Biden.
“La finalul unei campanii electorale desfășurate în condiții și cu mize excepționale, poporul american a decis. Salut alegerea lui Joseph Biden, după o competiție care a ținut trează atenția întregii planete și îi urez succes noului Președinte în importanta și dificila misiune ce îl așteaptă!
Națiunile democratice din întreaga lume și aliații SUA au nevoie de o Americă implicată, vigilentă și investind în rolul său vital de leadership la nivel global, întărind relația transatlantică și NATO și afirmând importanța parteneriatelor sale strategice.
Consecvent poziției sale pro-americane și pro-occidentale, PSD va continua să susțină și să investească în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic româno-american, parte esențială a unei relații transatlantice puternice și în permanentă transformare și adaptare. Îmi exprim speranța că noul președinte al Statelor Unite va vizita Romania în cursul mandatului său, o reconfirmare a solidității și profunzimii raporturilor de alianță, parteneriat și prietenie între țările și națiunile noastre”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Articolul precedentGabriela Firea crede că Harris va face istorie în SUA
Articolul următorCe venituri are Adrian Streinu-Cercel