Marcel Ciolacu a discutat la o emisiune tv despre faptul că înțelegerea de la formarea coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR funcționează și că se aplică rotativa. Din 2023, el va fi noul premier, asta dacă colegii din PSD vor să aibă primul ministru, a spus el.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci… Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor. De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a declarat liderul social-democraţilor, duminică, într-o emisiune la Prima TV, informează Agerpres.

Cât despre eventuala continuare a mandatului lui Nicolae Ciucă, în funcția de premier și după 2023, contrar acordului initial, Ciolacu a spus că ar fi avut o șansă dacă nu era președintele PNL. Liderul PSD exclude menținerea lui pe poziție după anul 2023.

Întrebat dacă exista posibilitatea ca PSD să îl susţină pe actualul premier Nicolae Ciucă şi din 2023, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu, avem un acord politic. Dacă nu ar fi fost preşedintele PNL, este posibil să fi avut această discuţie. În acest moment este exclus ca PSD să nu vină cu primul ministru în anul 2023”.

 

Articolul precedentMinistrul Muncii, anunțul MOMENTULUI: de ce întârzie voucherele sociale și când ar putea ajunge ajutoarele la oameni. Ce îi răspunde lui Cîțu
Articolul următorSorin Grindeanu promite 438 de km de autostradă până în 2026