Președintele PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să clarifice de urgență situația TMK Artrom  Slatina și  a salariaților care nu și-au primit salariile de două săptămâni. Liderul social democrat face o distincție clară între embargoul la adresa oligarhilor lui Putin și blocarea unor activități economice pentru care nota de plată ajunge la salariații români și la economia românească. “Niciun leu, niciun euro, nu trebuie sa finanțeze războiul lui Vladimir Putin”, avertizează Marcel Ciolacu asupra obiectivului sancțiunilor și pledează pentru soluții care să-i protejeze pe români de efectele secundare ale sancțiunilor europene.
Este de menționat ca ministrul Muncii, Marius Budăi, a elaborat deja o ordonanța care introduce șomajul tehnic pentru activitățile economice afectate de sancțiuni, după modelul susținerii din partea statului în perioada restricțiilor impuse în pandemie. Inițiativa nu a fost discutată deocamdată în Coaliție, iar cei 2500 de salariați din județul Olt nu și-au încasat salariile restante. Situația de la Artrom Slatina nu este singulara, există agenți economici cu acționari rusi pentru care blocarea conturilor a afectat circuitele economice, dar și forța de muncă rămasă neplătită. 
” NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru #România sunt importanți #românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a #economiei românești! Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similare” atrage atenția președintele PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentGabriela Firea anunță stabilizarea prețurilor de consum – Ministrul PSD laudă decizia coaliției de plafonare și compensare în energie
Articolul următorCiolacu sare în ajutorul românilor, angajați la firmele rusești