PSD vrea impozit progresiv.  Cei cu venituri mici sunt pe zi ce trece mai săraci și doar o impozitare proporțională cu veniturile ar putea să facă suportabile social costurile inflației ridicate și efectele economice nefaste ale războiului din Ucraina. 
Ceea ce este sigur este că 2023 va aduce schimbări în regimul fiscal. 
 Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se vor discuta “diferitele propuneri de modificare a taxelor și impozitelor” pentru ca modificările să se facă până la 1 iunie și a amintit că modificările la Codul Fiscal trebuie operate cu 6 luni înainte să între în vigoare și să fie baza proiecției bugetare pentru 2023. Mai mult decât criptic, liderul social democrat spune că nu este vorba de o creștere a impozitelor, ci de”o redimensionare și o reașezare pentru o mai bună colectare”. Că este vorba de o noua încercare de revenire la impozitarea progresivă este o varianta susținută de avantajele amintite public de Marcel Ciolacu, cum ar fi deductibilitate pentru unele  cheltuieli, cum ar fi asigurările de viata și asigurările suplimentare la sănătate, care ar alimenta serviciile private de sănătate, dar și Pilonul 3 de pensii. Alternativa, potrivit lui Marcel Ciolacu, este să încercăm să ne mințim cu această cotă unică, într-un moment în care nu mai avem cotă unica, de fapt.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie/ Ce spune liderul PSD despre mărirea taxelor
Articolul următorDaniel Florea se cere iar la Primărie