Guvernul va veni în a doua parte a anului cu un nou program pentru economie.. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Summitul Roumanian Business Leaders, unde a informat cu satisfacție decizia Comisiei Europene de a da unda verde renegocierii PNRR, în principiu în vederea creșterii independentei energetice prin investiții în energia verde. Anunțul coincide și cu adoptarea în Parlament a legii off-shore, care deschide exploatarea gazelor din Marea Neagră, moment marcat de liderul social democrat printr-un scurt discursin care a marcat cum PSD rezolvă problemele lăsate în urma PNL și USR. “România a întrat în linie dreaptă pentru independența energetică și 60% din valoarea gazelor va fi încasată de statul român. Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. In momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător. Restul e can-can”, a declarat președintele Camerei Deputaților.
La rândul său, premierul, Nicolae Ciucă, a anunțat ca prima molecula de gaz din Marea Neagră va fi extrasă la finele lunii iunie, iar în 5 ani România isi ca câștiga independența energetică.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPresedintele PSD da asigurări: Nu vor fi impozite noi!
Articolul următorMinistrul Muncii, anunțul MOMENTULUI: de ce întârzie voucherele sociale și când ar putea ajunge ajutoarele la oameni. Ce îi răspunde lui Cîțu