PSD poate și va face! PSD este partidul oamenilor și al dezvoltării României! Sunt mesajele de forță ale lui Marcel Ciolacu venit în fața Congresului să obțină mandatul  de președinte al social democratilor. O stângă modernă cu fata spre viitor, nu un partid conservator, nostalgic după măreția apusă. Marcel Ciolacu a anunțat un Plan Național de Dezvoltare pentru România,  pe 3 dimensiuni – economie, educație și sănătate – pe care îl propune și celorlalte forte politice. 
PSD a avut mereu rezultate bune la guvernare, a creat locuri de munca, a asigurat mereu creștere economica, iar Marcel Ciolacu le a cerut social democratilor sa fie mândri de apartenența la PSD, dar sa se lepede de greșelile trecutului. “Au fost cazuri când munca noastră a fost irosita de cei care au crezut ca pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile Justiției. Ei aparțin trecutului și trebuie astăzi sa ne rupem de acest trecut! (…) Viitorul PSD inseamna toleranta 0 fata de corupție! Dar și toleranta 0 fata de abuzuri! ” a fost angajamentul ferm al candidatului la funcția numărul 1 în partid. Un angajament important pentru ca Marcel Ciolacu a calificat Guvernul Orban drept cel mai rău guvern de dreapta, care a îndatorat România pe trei generații și pe care PSD se pregătește sa l dea jos. In acest context, Marcel Ciolacu nu l a ocolit nici pe președintele Klaus Iohannis căruia i s a atras atenția ca patriotismul nu se arata în declarații sovine, ci în măsuri de susținere a capitalului autohton, în grija pentru sănătatea și prosperitatea românilor. 
Discursul lui Marcel Ciolacu anunță o deschidere a PSD către categorii sociale neglijate anterior, cum ar fi corporatiștii și diaspora, dar și preocuparea majoră de a apropia tinerii de PSD, de a face partidul mai atractiv pentru aceast segment social, pentru care PSD a fost singurul partid care a luat măsuri țintite.
Venit în fața delegaților la Congres cu o moțiune și o echipa, Marcel Ciolacu a promis o conducere democratică, consultativă, considerând ca vremea tatucilor a apus.  Organizat în plina epidemie, cu respectarea tuturor normelor sanitare, Congresul arata PSD drept un partid flexibil, adaptabil la provocările vremurilor. În vreme ce nominalizarea candidaților liberali la locale a băgat în carantină Parlamentul și Guvernul în luna martie, chiar organizarea acestei reuniuni online de către social democrați demonstrează ca PSD găsește soluții la provocările vremurilor noastre.

Articolul precedentGabriela Firea: baronii galbeni iubesc trădarea dar nu îi iubesc pe trădători
Articolul următorVasile Dâncu, deranjat de întrebările legate de servicii