Etnicii români și Republica Moldova! Discursul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost o declarație de sprijin total pentru independenta suveranitatea și integritatea teritoriala a Republicii Ucraina și anchetarea crimelor de război ale agresorului de către Curtea Penală Internațională. Dar liderul principalului partid de guvernămant nu s-a pierdut în festivisme și declarații de curtoazie. Președintele PSD i-a amintit pe “românii din Cernăuți, Odessa și de pe întreg cuprinsul Ucrainei și lupta lor pentru libertatea țării în care trăiască și își cresc copiii”. Astfel, președintele PSD a făcut primitere către interesele comune, dar și sprijinul acordat în momente de cumpănă care sunt “expresia sinceră” relațiilor dintre cele doua națiunii și etnicii lor.
Președintele Camerei Deputaților a cerut retragerea totala a armatei ruse de pe întreg teritoriul Ucrainei, a indicat integrarea Ucrainei în UE drept obiectiv comun, de care depinde și viitorul și securitatea Republicii Moldova și a apreciat invazia Rusiei ca fiind “nejustificată, ilegala și neprovocată”. A fost amintit masacrul de la Bucha, iar Marcel Ciolacu a reafirmat angajamentul total al României de a oferi protecție și susținere exemplare  refugiatilor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu vine cu glume hollywoodiene pe capul lui Florin Cîțu
Articolul următorUniunea Militarilor și Politiștilor „Mihai Viteazul” salută mesajul lui Marcel Ciolacu de susținere a poporului ucrainean