Guvernarea Cîțu este o guvernare falimentară. Economic, România stă mai prost cu Guvernul Cîțu decât dacă nu ar fi guvernată. Este concluzia președintelui PSD, Marcel Ciolacu, după ce a văzut analiza comparativă a specialiștilor PSD. Astfel, în perioada guvernării PSD, în momentul în care se majoraseră veniturile oamenilor, salarii și pensii, pentru 1 euro produs România se imprumuta cu 0,34 euro. Acum, Guvernul Cîțu produce 1 euro împrumutând 2,16 euro, cu toate veniturile înghețate și fără niciun ajutor pentru companiile autohtone.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a arătat că în acest moment România a depășit 50% datorie publică din PIB și Guvernul Cîțu este obligat sa vina în fața Parlamentului cu explicații și un act normativ  conținând măsuri de redresare a situației, nu să facă alte și alte împrumuturi.
Liderul social democrat ii suspectează pe guvernanți de interese ascunse și atrage atenția că prin PNRR se urmărește angajarea de împrumuturi pentru alte 14 miliarde de euro, care arunca țara aproape de situația de infringement. Reaua voință este demonstrată de lipsa de interes din partea guvernanților pentru cele 14 miliarde de euro rămase neutilizate în bugetul 2016-2020 extins.
Suspiciunile președintelui PSD nu se opresc aici. Marcel Ciolacu a afirmat în interviul acordat jurnalistului Bogdan Chireac că actualul Executiv “împinge în datorii companiile de stat, ca apoi să aibă motive să le scoată la vânzare”.
“Eu nu știu ce face DNA”, a avertizat Ciolacu și a atras atenția că hoțiile din perioada stării de urgență, raportările false și achiziționarea a 120 de milioane de doze de vaccin care s-au irosit sunt în mod suspect necercetate. “Să nu vă surprindă dacă PSD vine cu parlamentarii săi la sediul DNA să tragă un semnal de alarmă pentru inactivitatea acestei instituții și imunitatea suspectă de care se bucura guvernanții actuali.

Sursa: Realitatea Din PSD