După summitul de la Porto, la care premierul socialist Antonio Costa a anunțat că viitorul model de guvernanță economică va fi mai social, Marcel Ciolacu, liderul PSD, crede că vom avea o Europă mai bună cu oamenii.

În ajunul Zilei Europei, Uniunea Europeană vine cu cel mai ambiţios angajament social din istoria sa, apreciază preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

El aminteşte că până în 2030, UE îşi propune ca: 78% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani ar trebui să aibă un loc de muncă; 60% dintre adulţi ar trebui să participe anual la cursuri de formare; numărul persoanelor în risc de sărăcie sau de excluziune socială ar trebui redus cu cel puţin 15 milioane, incluzând cel puţin 5 milioane de copii.
“Acest acord arată clar că liderii europeni au înţeles şi îşi asumă un nou rol – unul mai curajos şi mai just – în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă statele membre. Ideea liberală a statului neimplicat în problemele societăţii este zdrobită de noile realităţi. Aşa cum PSD şi Stânga europeană au susţinut mereu, statul are rolul şi menirea de a avea grijă de cetăţenii săi, de a le creşte nivelul de trai şi de a asigura o echitate socială”, a conchis Ciolacu.

PSD, prin europarlamentarii săi din PES, a susținut proiectul de introducere a salariului minim European, inițiativă la care s-au alăturat mai mulți parteneri sociali.

Victor Negrescu (PSD) e una dintre cele mai reprezentative voci pe această temă.