România are o șansă reală de a întra în Schengen atunci când premier va fi Marcel Ciolacu. Există un politician român care are relații foarte bune cu premierul spaniol și avem o șansă importantă în exercițiul spaniol european. Informația vine de la invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, Miron Mitrea, care a explicat că, dacă vrem să avem șanse reale, trebuie să avem lideri politici care să discute “de la om la om” cu Spania, care deține președinția Consiliului European din iunie 2023.
“În mod firesc, la rotativa din vară, omul de care are nevoie România ar trebui să ajungă prim-ministru. Dacă rotativa va avea loc și, probabil, va avea loc, dacă premier va fi Marcel Ciolacu și probabil că va fi, atunci, în toamnă, în JAI, aderarea României va fi pe ordinea de zi”, a arătat Miron Mitrea. El a adăugat ca procesul electoral în Austria se încheie în iunie și păstrarea funcției de către actualul Cancelar ar fi mai favorabilă României decât accederea unui politician cu vederi mai radicale.
“Există un sprijin european serios în favoarea intrarii României în Schengen. Dar exista și o discuție destul de delicată referitoare la binomul România-Bulgaria, care nu ne avantajează. Ceva politicieni cu capul pe umeri au lucrat la separare, motiv pentru care bulgarii sunt foarte supărați. Toată discuția referitoare la aceasta separare stă într-o singura Capitală, care se numește Berlin”, a dat consultantul politic amănunte despre negocierile de ultimă oră.
Este de menționat că, încă de la finele anului 2022, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pledat pentru o decuplare a României de Bulgaria în chestiunea aderării la Spațiul Schengen.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBudăi: Salariul minim trebuie să crească în continuare, dar această creştere nu poate fi de pe o zi pe alta
Articolul următorLucian Duță a făcut „cronica unui masacru judiciar!” – 8.000 de oameni în detenție ilegală