Marcel Ciolacu insistă pentru impozitarea progresivă. Reclamă excepții de peste 64 de miliarde de lei, neplătiți de unele firme.

„Am început cu PNL și UDMR și am ajuns la 6% din PIB în șase luni direcționați către mediul de afaceri. Eu, Marcel Ciolacu, am inițiat o discuție în spațiul public în ceea ce privește Codul Fiscal. E o diferență imensă între impozitarea muncii cu 40% și capital. Cel mai scump preț l-au plătit în pandemie pensionarii și cei cu boli cronice.

Avem un Cod Fiscal cu excepții de 64 de miliarde de lei, nu o spune Marcel Ciolacu zic finanțiștii și auditorii externi, de care nu se poate spune că sunt PSD-iști. Am cerut ca ANAF să înceapă procesul de digitalizare, ca să începem discuția în coaliție privind impozitarea progresivă,” a spus recent Marcel Ciolacu.

“Din punctul meu de vedere, Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, când Papa emitea bule unor oameni pentru privilegii. Avem jocuri de noroc impozitate cu 1%. Dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%, nu se poate continua într-un stat normal. Dacă se dorește să facem așa ceva, PSD e partener la discuții. Nu se dorește, le urez succes”, a transmis Marcel Ciolacu.

 

Articolul precedentPSD îi dă peste bot lui Virgil Popescu
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Prețul carburanților trebuie PLAFONAT! Nu se poate să lăsăm specula la liber”