Premierul României, Marcel Ciolacu, a participat la deschiderea şantierului pentru realizarea magistralei 1 de metrou Cluj-Napoca, alături de primarul municipiului, Emil Boc, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi mai mulţi parlamentari şi europarlamentari ai PSD şi PNL. 

Dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică, cum nici administraţia locală nu trebuie să aibă culoare politică, decât în cele 30 de zile din campania electorală, a declarat, miercuri, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

“Fiecare dintre noi, când am ocupat vremelnic funcţia de prim-ministru, am înţeles faptul că dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică, cum nici administraţia nu trebuie să aibă culoare politică, decât în cele 30 de zile din campanie. Cu adevărat, Clujul şi-a luat cea mai mare porţie de dezvoltare în acest moment, odată cu spitalul regional, cu aeroportul şi acum cu primul metrou din afara Bucureştiului”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a evidenţiat importanţa dezvoltării în continuare a liniilor de metrou în Bucureşti, având în vedere că fără acestea nu se poate rezolva problema de trafic într-o capitală.

“În Bucureşti, nu s-a întâmplat acest lucru, acum încercăm, cu domnul ministru, cu primarii de sector, să regândim extinderea metroului. Indiferent câte pasarele facem, indiferent cât de mult modificăm sensurile de circulaţie, (…) fără metrou nu rezolvi problema de trafic într-o capitală sau într-un oraş atât de dezvoltat cum este Clujul. Aveţi o administraţie locală experimentată, cu viziune, experienţa de prim-ministru a domnului Boc îşi pune amprenta – a anticipat ceea ce ar fi trebuit să anticipeze şi un primar general”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, niciun Guvern şi niciun ministru nu va putea avea realizări “majore” decât dacă va colabora cu autorităţile locale.

“Din punctul meu de vedere, şi sunt foarte mândru de acest lucru, şi sunt ferm convins că şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, a meritat să ne înjure toată lumea, a meritat să facem această coaliţie de guvernare, să depăşim orgoliile, în momentul în care România se dezvoltă cel mai mult”, a transmis Ciolacu.


El a dat asigurări că se caută soluţii pentru finanţarea în totalitate a proiectului metroului de la Cluj.

“Am înţeles de la domnul Boc, de la domnul primar, că partea grea a făcut-o domnul Ciucă, a semnat contractul. Mie şi domnului Boloş, ministrul Finanţelor, ne-a rămas partea uşoară, ne trebuie o confinanţare de 10 miliarde din bugetul de stat (…) ca să finalizăm acest metrou, dar sunt ferm convins că şi pentru acest lucru o să găsim soluţii. Observaţi că, deja, anticipăm că până în 2026 se vor cheltui cei 1,6 miliarde, iar, ca să asiguri continuitatea şi finanţarea lucrării, demersul pentru finanţarea de aproape 2 miliarde de euro trebuie pornit de acum, ca el să fie închis atunci. Asta înseamnă perspectivă, asta înseamnă un plan administrativ şi, nu în ultimul rând, un plan de ţară. Vă felicit”, a completat prim-ministrul.

Articolul precedentSondaj CURS: Gabriela Firea, creștere spectaculoasă! Se ascute lupta pentru Primăria Capitalei
Articolul următorGabriela Firea promite reluarea proiectului Sălii Polivalente cu 20.000 de locuri