Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat joi că nu este de acord cu paragraful din OUG privind obligativitatea Certificatului verde la locul de muncă. El consideră că e neconstituțional să prevezi în norma juridică desfacerea contractului de muncă pe motiv de nevaccinare. Cât privește obligativitatea membrilor parlamentului de a avea același certificat, președintele PSD susține că și această prevedere încalcă norma fundamentală: Parlamentarii trebuie „să își exercite mandatul constitutional,” spune Constituția, a amintit liderul PSD.

Președintele PSD a dat de înțeles că părerile privind încălcarea Constituției de legea propusă de Rafila au venit de la specialiștii partidului în constituționalitate. El speră că și domnul Rafila să fie de acord cu propunerile sale.

Ieri seara, liderii partidelor de guvernare s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. În urma întrevederii, aceștia și-au mai nuanțat punctele de vedere, privind susținerea OUG cu această prevedere. Analiștii cred că “darea înapoi” se datorează presiunilor din urma protestelor.

Dacă s-ar fi votat legea în forma prevăzută de Alexandru Rafila, România ar fi fost prima țară din Uniunea Europeană cu obligativitatea vaccinării pentru menținerea locului de muncă.

Articolul precedentPPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, va primi subvenție de la stat
Articolul următorAdrian Chesnoiu: Bugetul pentru subvențiile fermierilor va crește cu 41 %