Președintele PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului Orban sa explice românilor ce s a făcut cu cele 10 miliarde de euro, luate ca împrumut din decembrie 2019 pana acum. Liderul social democrat reclama absenta masurilor de repornire a motoarelor economiei românești, dar și lipsa de suport din partea statului pentru angajați și firmele afectate de pandemie, într o perioada în care nivelul de trai s a deteriorat spectaculos. Marcel Ciolacu aminteste ca trei mari agenții de rating au trecut România de la stabil la negativ și spune ca nivelul de îndatorare  din PIB este de 43%. Acuzațiile la adresa “Guvernului lui Iohannis” sunt ca duce economia “în gard” și, în ciuda unui deficit bugetar de peste 10%, nu ia masuri de redresare  tocmai pentru a chema în cele din urmă Fondul Monetar Internațional “sa i ajute pentru ca sunt incapabili”.

Președintele PSD amintește ca, în toamna anului trecut, partidul sau a lăsat economia cu o creștere de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezerva financiara de 25 miliarde lei și o pondere a datoriei de 34,6% din PIB.

Nu în ultimul rand, președintele Camerei Deputatilor spune ca soluțiile de urmat ar fi modelul polonez, tara care a creat un fond de risc de 10 – 15% pentru susținerea angajaților și firmelor afectate de pandemie.

Articolul precedentJurnalismul, lovit de prostie: Tapalagă și Pantazi în scandal cu presa
Articolul următorMiron Mitrea, la Realitatea PLUS: ”Frica de căderea economiei ar trebui să ne trimită la muncă”