Într-un editorial pe pagina de internet a Digi24.ro, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, încearcă să explice Cum a ajuns PNL COVIDiotul util al lui Iohannis,” preşedintele care face mai mult reclamă la săpun decât la programul de relansare economică. 

Printr-o metaforă, liderul PSD susţine că “economia se stinge la terapie intensivă.”

Nu c-ar mai fi crezut cineva  că plouă cu miliardele de euro promise de Guvern, dar să nu reusești să operaționalizezi o singură masură din cele câteva zeci copiate de la PSD, asta da contra-performanță – chiar și pentru PNL!

Seniorilor nu li se măresc pensiile cu 40%, în schimb, sunt obligați în continuare să dea lunar bani grei pe măștile obligatorii, căci cele gratuite, promise de Executiv, nici acum n-au ajuns la ei. Cât despre dublarea alocațiilor, șefii PNL sfidează public recunoscând că nu vor respecta legea, în ciuda deciziei CCR. Asta înseamnă domnia legii și respectul față de români!

Nu se mai consultă cu nimeni, nici gând să-și asculte cetățenii, nu se mai jenează să susțină abuzuri grosolane. Pentru ei, pandemia este anotimpul perfect în care își pot masca afacerile de partid fără să le pese de principii precum transparență, consultare publică, responsabilitate civică.

Iar PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esența sa, apărătorul drepturilor și libertăților civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil să joace fără să crâcnească rolul stalinist al COVIDiotului util: în numele pandemiei, votează orice aberație i se transmite de la Cotroceni sau Victoria, chit că asta înseamnă negarea principiilor și valorilor liberalismului”, mai spune Ciolacu. 

În finalul editorialului, mai susţine că “singurul vaccin eficient în democrație este moțiunea de cenzură, prin care să-l trimitem în izolare la domiciliu pe marele pacient al politicii românești.”

După ce descrie starea pe care o are, ori de câte ori, apare preşedintele la microfunul de la Cotroceni, citind de pe promter, Marcel Ciolacu e la fel de metaforic:”Iohannis ne arată că știe să se spele pe mâini ca Pilat din Pont”. 

După cum se ştie, Pilat din Pont ar fi vrut să-l elibereze pe Iisus Cristos, dar Sinedriul, conclavul de preoţi, a luat decizia finală. Guvernatorul roman nu s-a opus. De aceea se spune “te-ai spălat pe mâini ca Pilat din Pont,” adică nu-ţi asumi ceea ce faci. 

Articolul precedentNE PLACE”RULETA RUSEASCĂ”?
Articolul următorPSD a votat cu toate “mâinile sus” Iniţiativa fără penali în funcţii publice”