După reuniunea Biroului Permanent Național de la Sâmbăta de Sus, liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va avea un congres ordinar în momentul în care acest lucru va fi posibil.

El a declarat, la finalul lucrărilor, că s-a discutat despre revenirea în partid a lui Robert Negoiţă, dar consideră că este firesc ca în cadrul formaţiunii să existe opinii diferite cu privire la acest subiect, transmite Agerpres.

„Am discutat lucrurile mari (…) E un fel de dare de seamă a mea, ca şi preşedinte, faţă de colegii mei. Cum a fost preluat partidul, unde a ajuns, care este strategia viitoare şi nu am intrat în discuţii individuale despre anumite persoane care ar trebui sau pe care ar trebui să căutăm să vină înapoi sau să nu vină (…) Este normal într-un partid politic, mai ales în cel mai mare partid politic din România, să existe discuţii. Deciziile se iau prin vot”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat ce părere are despre propunerea senatorului Vasile Dâncu de unificare a stângii în jurul PSD şi o eventuală revenire a lui Victor Ponta în partid, Marcel Ciolacu a declarat că opinia sa este „puţin diferită” de a acestuia, considerând că Pro România s-a legitimate ca un partid de stânga.

„Nu am purtat nicio discuţie, niciodată, dar am o părere puţin diferită de a domnului Dâncu: faptul că singurul partid de stânga din România este Partidul Social Democrat. De altfel, singurul partid care face parte din familie internaţional socialistă. Simplul fapt că scheletul Pro România a fost făcut pe oameni care au plecat din PSD nu înseamnă că Pro România s-a legitimat ca un partid de stânga”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a mai menţionat că PSD va avea un congres ordinar în momentul în care acest lucru va fi posibil.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 171. Diana Șoșoacă dă târcoale social-democraților
Articolul următorPrimarul PSD al orașului Târgoviște critică absența prefectului din campania de vaccinare