Marcel Ciolacu – președintele PSD spune că își dorește ca pensionarii să aibă o pensie mărită cât mai mult. O decizie referitor la procentul cu care vor crește pensiile va fi luată în coaliție, a spus oficialul.

„A fost o întâlnire așa cum avem mereu. Am discutat cu premierul și cu ministrul Fondurilor Europene pentru a vedea ce trebuie să schimbăm în PNRR (…) Aceasta este și recomandarea Comisiei Europene, care ne-a cerut să ne adaptăm crizelor actuale.

Cu certitudine acel procent de 9,4% nu va mai exista în PNRR. Premierul Nicolae Ciucă a mers la Bruxelles și vorbește în numele României.

În ceea ce privește răspunsul Băncii Mondiale, domnul Budăi le va pune în aplicare așa cum au venit. Domnul Cîțu și domnul Ghinea au trecut pensiile militare la pensii speciale, ceea ce nu este corect”, a spus Marcel Ciolacu.

„O să venim cu o decizie în curând. Cel mai important este că dl premier negociază, are toată susținerea mea pentru discuiile de la Bruxelles.

Nu există niciun plafon în nicio țară din Europa. Noi nu ne putem asuma un plafon pentru 50 de ani. Este o aberație.

Sunt ferm convins că vom lua o decizie în coaliție. Cred că pensionarii merită o pensie mărită cât mai mult”, a mai spus președntele PSD.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedent      RĂZBOIUL CELOR DOUA ROZE 
Articolul următorCodrin Ștefănescu: “Pleacă Virgile, fugi!”