”Cea care reprezintă astăzi în Moldova politica anti-Rusia este Maia Sandu și de aceea suntem obligați să o sprijinim. Asta nu înseamnă că Maia Sandu, care este o progresistă, este un politician iubit în România sau în alta parte.”  Este aprecierea consultantului politic, Miron Mitrea, care a atenționat că președinta Republicii Moldova este un politician slab, care nu a reușit să-și convingă propriul popor.

Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus a explicat că Maia Sandu are toate pârghiile Puterii – Guvern, Președinție, servicii secrete etc, dar nu se poate impune și nu este convingătoare pentru propriul popor. 20-30% din electorat este interesat de dezbaterea doctrinară și de orientarea geopolitică, dar restul sunt atenți la ce se întâmplă în economie, le e foame, sunt loviți de costurile ridicate la energie.

Mitrea a explicat că susținerea externă este un element care ajuta un politician, dar nu poate compensa lipsa de sprijin consistent din partea propriului popor. Președinta Maia Sandu a fost sprijinită, susținută din Occident, din SUA, din UE, din România, dar nu a reușit să câștige sprijinul de care avea nevoie la Chișinău, probabil și din cauza opțiunii progresiste, consideră consultantul politic.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentElena Udrea, interviu din închisoare – Dezvăluirile care răstoarnă tot sistemul mafiot: Perioada neagră a României nu s-a terminat!
Articolul următorMiron Mitrea crede că președintele ia distanță față de Nicolae Ciucă