Prezent în studioul “Culiselor statului paralel,” emisiune moderată de Anca Alexandrescu, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, autorul OUG 114, a spus că aceasta – în timp ce românii protestau prin piețe – avea un rol essential în protejau finanțele românilor.

„Domnul Chiriță, șeful ANRE, este bunul prieten al domnului Pahonțu. Cât de corupt să fii și să plafonezi la 1.000 de lei, atunci când megwatt-ul era 550 de lei. Pleacă de la 181 de lei la producător și ajunge la 3000 de lei la distribuitor . Diferența ajunge la stat, dar și în buzunarele tuturor companiilor din piață.

Gazele naturale sunt la 60 de lei pe megawatt și nu spune nimeni de ce s-a majorat. Era 149 de lei înainte de plafonare. Guvernul spune să se facă o creștere și ajunge la 500 de lei megwatt. Românii trebuie să înțeleagă că aceste tarife sunt votate de Parlament și acceptate de Guvern. Pe 1 aprilie contractele sunt semnate deja la 650 de lei megawatt, deci slabe șanse să vedem facturi mici.

“Eu eram înjurat că afectez piața liberă prin OUG 114. Nu există așa ceva în România. La producția de gaz e duopol, iar la import avem monopol Gazprom.”

Ce stipula OUG 114? Rată de profit de 12,1, iar de-a lungul anilor s-a ajuns la 5,4% rată de recuperare investiție. Orban a dat oug, iar în parlament aceasta a fost votată cu 2 mâini de către noul PSD. Au primit ordine de la Iohannis. El are interesul să sărăcească românii și să se îmbogățească companiile. Guvernul Orban a mărit la 6,9% prin ANRE. Asta înseamnă câteva sute de milioane de euro. Producția de gaze în România a scăzut cu 30% din lipsa investițiilor. Este dovada clară. Iar această lipsă se acoperă prin importuri.

Prin 2020, Iulian Iancu a promovat un poriect prin care obliga distribuitorii să monteze, pe banii lor, contoare, pentru că până atunci îl puneai pe banii tăi. Imediat, Ciolacu l-a schimbat pe Iancu. Imediat a venit obligația ca românul să pună din nou contor pe banii tăi”, a mai adăugat Dragnea.

 

Articolul precedentAdrian Năstase: “Revin sferele de influență. Rusia este frustrată”
Articolul următorMiza uriașă din spatele scandalului care a aruncat România în HAOS. Orban, detalii explozive despre Iohannis – Legile Puterii, ora 20:50