Întrebat despre raportul de activitate al Dominic Fritz, primarul Timișoarei, prezentat la doi ani de activitate, președintele PSD Timiș, Mihai Ritivoiu, l-a comparat cu o carte a lui Milan Kundera, scriitorul ceh, plecat în exilul francez, după invadarea Cehoslovaciei de către Armata Roșie.

“Viitorul e în altă parte” a fost lozinca neomarxiștilor de la Sorbona, al protestatarilor din anii 1968. Personajul principal al romanului kunderist era Jaromil, un poet visător aflat departe de universitatea franceză, care crede în înalte idealuri comuniste. Treptat, el devine prizonierul unui sistem ce-l obligă la privațiuni.  

 ”E o spoiala electorală, nu știu ce să vă spun, decât că există o carte a scriitorului ceh Milan Kundera, “Viața e în altă parte”, a spus Ritivoiu despre raportul lui Fritz.

“În situația în care stau femei cu picioarele prinse în ușile tramvaiului și sunt luate cu Salvarea, în situația căldurii pentru toată iarna în acest moment, în situația în care traficul este cum este, în situația în care instanța, și mă limitez doar la instanță și nu la cercetări penale bântuie prin hotărârile luate de primăria Timișoara, anulându-le, aici mă refer doar la grădinarul șef a cărui angajare a fost anulată, spuneți-mi mie ce bază ai mai avea să candidezi într-un nou mandat. Acesta este jocul, mă deranjează că este un joc mai mult politic și electoral decât unul administrativ, dar, în definitiv fiecare este responsabil pentru faptele sale și alegătorii, cetățenii vor fi cei care vor judeca”, a spus Mihai Ritivoiu, potrivit Ziua de vest.

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL | Schema combinațiilor de la Transporturi – Ultima licitație de la CFR: Două miliarde de euro pentru 166 km
Articolul următorPensiile ar putea crește de la 1 ianuarie 2023 cu un procent între 10%-15% – Anunțul lui Marcel Ciolacu