Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, susţine într-un interviu în presa locală că va milita în Parlament pentru sărbătoarea naţională a Banatului. 

“Împreună cu colegii, mai avem câteva proiecte în atenție, cu mari șanse să treacă prin parlament și să devină legi în perioada următoare. Pe lângă instituirea unei sărbători naționale a Banatului – vă vine să credeți sau nu, Banatul este singura regiune din țară care nu are o zi sărbătorită național -, îmi doresc finalizarea Muzeului Revoluției din Decembrie 1989. Dar oful meu cel mai mare ține de legiferarea construcției unui spital regional în Timişoara. După ani de zile de poveşti, din partea tuturor partidelor politice, este timpul să dăm o lege în acest sens, să nu mai fie loc de dat la întors!”, a spus Alfred Simonis, într-un interviu publicat în Ziua de Vest. 

Anual în luna Martie au loc mai multe sărbători/ comemorări ale secuilor și maghiarilor. În 10 martie este Ziua Libertăţii Secuieşti. Maghiarii împreună cu secuii desfăşoară un marş pentru autonomie prin centrul municipiului Târgu Mureş. Ziua Libertăţii Secuieşti este sărbătorită de câțiva ani de zile în municipiul Târgu Mureş, dar şi în alte localităţi din Ţinutul Secuiesc, precum și în mai multe oraşe din lume.

Articolul precedentSenatorul PSD Radu Oprea: cinism guvernamental. 500 MIL de lei pentru trei multinaționale
Articolul următorMihai Fifor: Liberalii iau cu japca munca unui primar PSD. Gheorghe Falcă ameninţă