După ce ministrul muncii, Raluca Turcan, a clamat public că în sănătate și justiție nivelul sporurilor este de 85% din venituri, Lia Olguța Vasilescu, în replica, susține că actualul demnitar liberal nici nu a citit legea.

„Ministerul Sănătății, toate spitalele pot să aibă ce sporuri vor, nu au voie să aibă peste 30% sporuri. Așa e în legea salarizării. Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea”, a spus la Antena 3 fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit art. 25 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz, informează fostul ministru.

 

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 160. S-a deschis sezonul reducerilor la asasinate în stil mafiot!
Articolul următorPSD va ataca la CCR Legea de desființare a SIIJ, în cazul în care Parlamentul o va vota