Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, dă de pământ cu ultima găselniță a guvernului Orban, implementată în ordonanța militară emisă săptămâna trecută.

Cel mai comentat aspect al interdicțiilor date de guvern pentru a proteja România de efectele pandemiei de COVID-19 este interzicerea exportului de produse de panificație gata ambalate. Deși Ludovic Orban a revenit asupra acestui aspect, spunând că exportul va fi interzis doar în afara comunității europene, mulți se întreabă cum ne-ar putea salva, de exemplu, biscuiții, economia?

Lia Olguța Vasilescu a făcut un apel public către guvernul României să modifice ordonanța militară. Iată ce argumente a avut:

„Firma de biscuiți ETI, pe care am reușit cu greu să o convingem să deschidă două fabrici la Craiova, exportă, în proporție de 80 la sută, biscuiți și alte produse fabricate aici, în țări din UE și spațiul ex-sovietic. O făcea înainte de criză și e normal, dacă nu chiar imperativ, să o facă și în această perioadă de criză! Statul român câștigă, nu pierde nimic! În schimb, firma poate pierde piețele de desfacere! Câștigate cu greu!

Nu merg pe retorica celor care spun că sunt persoane care vor ca România să piardă și piețele pe care le mai are pentru export… Cred că e vorba de o simplă greșeală… Reveniți asupra ei!

Credeți că supraviețuim crizei dacă mâncăm mai mulți biscuiți?”, a comentat deputatul PSD.

Articolul precedent„Arhitectul” de casă al primăriilor din București, un tenor și teolog cu priză la banii publici
Articolul următorSe scurg informații de la guvern! Iată ce regim ni se va impune în următoare Ordonanță militară!