Fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș (PSD), a reacționat în urma atacării de către Guvern, la CCR, legii care înăsprește pedepsele pentru pedofili. Acesta a scos în evidență cea mai dură realitate: în anul 2019 aproape 200 de copii au fost violați. Acestea sunt datele oficiale, însă numărul celor abuzați, dar care sunt în imposibilitatea de a cere ajutor, cu siguranță duce la un număr mult mai mare.
„Conform datelor oficiale numai în 2019, au fost violaţi 197 copii şi 918 femei, o victimă decedând. În acest context legea privind majorarea pedepselor pentru pedofili şi violatori şi imprescriptibilitatea acestor fapte reprezintă un imperativ absolut.
Guvernul Orban a atacat la CCR actul normativ pe motiv că pedofilii și violatorii sunt discriminați. Asta înseamnă să empatizezi cu infractorii, punând victimele într-un plan secund. Cred că asta spune totul despre actualul guvern”, a scris Leș pe Facebook.
Un verdict final este așteptat de la CCR în privința acestei legi și, dacă se va constata că formula este una care corespunde prevederilor UE, verdictul ar sublinia acuzele aduse de Leș și membrilor PSD.

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: Îl ţin pe Mina, preşedintele PSD al CJ Giurgiu arestat, pentru a-i fura primarii
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 38. Pisicuță pis pis pis, rest in peace