“Voturile PSD nu sunt de vânzare! Nu vom uni cu voturile noastre pe hoţii de la PNL cu hoţii de la USR! Sutele de mii de membri şi simpatizanţi PSD nu au cum să uite cum aceşti domni de la USR ne-au jignit de-a lungul timpului în cele mai groteşti moduri posibile. Cu ei să ne aliem noi acum şi să le facem jocurile murdare? Aşa ceva este imposibil!”. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le răspunde celor care acuză PSD că a pactizat pe ascuns cu vreuna dintre tabere. Răspunsul este cuprins într-un interviu Mediafax, publicat pe pagina de socializare a partidului. Este un răspuns care dezvăluie o poziționare strategică a PSD, cu mize multiple. 
PSD își etalează forța parlamentară, le aplică un duș rece într-un moment foarte delicat celor care îl tratau cu  înjurături suedeze și avertizează: “Declarațiile anti-PSD nu mai țin loc de performanță guvernamentală. Nu mai merge!”.
 Există un blocaj politic în Coaliție de care PSD profită si care i-a adus până acum nu doar mărturisirea USRPLUS ca “ciuma roșie” era doar o eticheta electorală (Cossete Chichirău), dar și recunoașterea ca  fără PSD nu se poate. Cel puțin în Parlament. “Suntem la mâna PSD, din păcate, iar asta o spune orice calcul matematic. Dacă vrea să ne trimită acasă, ne trimite, dacă vor să ne țină în viață, ne țin. Facem ce facem și tot la mâna PSD ajungem” declara senatorul PNL, Virgil Guran, pentru Realitatea Plus.
Dar Marcel Ciolacu nu-l uită nici oe președintele Klaus Iohannis.
 “Nu am nicio înţelegere cu Iohannis! Absolut niciuna. Din momentul în care anul trecut m-a jignit intr-un mod nedemn că aş fi un trădător am spus “stop”, cu acest om nu se poate dialoga. Dacă este cineva care crede că am uitat acel moment, se înşeală!”, este avertismentul liderului social democrat din interviul mai sus amintit.
 Criza Coaliției nu are cum să nu afecteze capitalul de credibilitate al șefului statului și tărăboiul din arcul guvernamental repercutează puternic asupra tuturor protagoniștilor. Iar situația este constientizată de unii dintre protagoniști.  ” Klaus Iohannis trebuie să renunțe la a fi jucător. Învățăm din istorie, iar istoria recentă ne arată că președinții jucători nu au reușit decât să mai dea o șansă PSD-ului”, avertizează pe pagina de socializare senatorul Irineu Darău, cea de-a treia cale la Congresul USRPLUS.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentÎn ce condiții va intra PSD la guvernare?
Articolul următorValvis Holding lansează Wet, primul Hard Seltzer fabricat în România după o rețetă proprie (P)