Câinii, special antrenați pentru detectarea explozivilor sau a drogurilor, odată instruiți pentru a detecta COVID-19 în transpirația umană, ar putea avea o exactitate de 95%, relevă un studiu publicat de corespondentul Reuters din Bangkok, Thailanda.

Șase labradori retriver au participat șase luni la un program de instruire pentru a detecta persoanele infectate cu coronavirus, mirosind sudoarea acestora, în Thailanda.

“Câiniilor le trebuie una sau două secunde pentru a detecta virusul”, a declarat pentru Reuters profesorul Kaywalee Chatdarong, liderul proiectului facultății de medicină veterinară a Universității Chulalongkorn din Thailanda.

„Într-un minut, vor reuși să treacă prin 60 de eșantioane.”

Câinii pot detecta un compus organic volatil identificat în sudoarea celor care suferă de COVID-19, chiar și în absența simptomelor bolii, a spus cercetătorul thailandez.

Specialiști din Chile, Finland și India au confirmat că și ei au identificat această latură cognitivă a câinilor polițiști.

Articolul precedentCiolacu: România e pe un butoi de pulbere
Articolul următorRizea pornește bomba cu ceas: Cine sunt cei care au acționat “noaptea ca hoții”, care e legătura cu Dodon și Plahotniuc