Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, pe tema suplinirii paturilor ATI, după ce cu o zi în urmă a avut o discuție cu președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. Dorel Săndesc. Tototdată, președintele a discutat posibilitatea instaurării carantinei în Capitală, când vor sosi vaccinurile anti-COVID în țară și de ce atacă periodic și constant PSD în fiecare discurs public.

„Nu se discută carantinarea Capitalei”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în conferința susținută miercuri seară la Cotroceni. Mai mult, Iohannis a încercat să ucidă din fașă zvonul cum că după alegerile din 6 decembrie, Bucureștiul se va închide.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele. „Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a mai spus Iohannis.

 

Ministerul Finațelor a plătit 12 mil. euro avans pentru vaccinul anti-Covid. Se știe momentul în care va ajunge în România

 

Klaus Iohannis a comentat procedura aplicată de Ministerul Finanțelor, care a plătit un avans de 12 milioane de euro către Comisa Europeană pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID. „Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, arată un mesaj publicat de Florin Cîțu, pe Facebook.

Nu se știe care va fi vaccinul ales de UE și nici în ce cantitate va ajunge în România, în paralel cu restul țărilor europene.

Totodată, președintele României a reconfirmat perioada în care primele doze vor ajunge în țara noastră:

„Uniunea a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă acest vaccin. În funcție de dozele disponibile, ele vor ajunge și la noi.

UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă. La noi e foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esență personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a declarat Klaus Iohannis.

PSD rămâne principalul inamic al președintelui

„Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor”, a declarat, în trecut Klaus Iohannis, iar un jurnalist al ziarului Adevărul i-a reamintit promisiunea făcută, dar a făcut și o paralelă între această declarație și faptul că a pomenit de 15 ori PSD, în context negativ, în ultimul discurs.

Imagine

„De ce ați ales să fiți doar președintele PNL? Nu credeți că pe 6 decembrie PNL va fi penalizat la vot din această cauză?

Nu știu de unde ați scos-o pe asta cu echidistanța în politică! Cunosc constituția, nu scrie nicăieri că nu pot să susțin un partid. În declarația de ieri am fost foarte franc și am arătat cât de prost a guvernat PSD și am făcut într-adevăr afirmații de apreciere la activitatea PNL, care a făcut eforturi foarte mari și care a mișcat lucruri, mai ales că a avut frâna PSD din Parlament. Că s-au mai făcut și greșeli… Și asta e adevărat. Numai cine nu muncește, nu greșește. Românii așteaptă de la mine să spun cum se văd lucrurile. Eu, președintele, veghez la buna funcționare a statului, în care stat sunt și partide și Parlament și Guvern… Și PSD tot a guvernat prost, și PNL tot a făcut eforturi.

Acum am spus mai franc ce am de spus.”, a explicat președintele României în urma întrebării incomode.

PSD a făcut plângere la CNA

Social-democraţii au făcut miercuri plângere la Consiliul Naţional al Audivizualului împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Imagine

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut astăzi anunțul că s-a adresat CNA pentru că Iohannis a încălcat Constituția.

Când ești POLITRUC, și nu președinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spațiul electoral al PNL.

Mesajele președintelui nu prezintă activități ale instituției prezidențiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL.

Iohannis a încălcat Constituția! Și legea! Și bunul-simț! E timpul să mai și plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot!”, a transmis Ciolacu.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PSD