Când vrei să te înalți e bine să nu se găsească vreun prieten să se agațe de balon. 
Este gândul săptămânii după ce a ieșit public Klaus Iohannis să binecuvânteze și să facă agenda Coaliției de la guvernare. S-a văzut cum până și Vladimir Putin mai poate fi scăpat din încurcătura in care s-a băgat singur. Căci acel “Putin este vinovat!” din gura lui Klaus Iohannis a sunat ca o execuție sumară pe un subiect complicat, cum sunt finanțele țării și inflația. 
Nu există dușman mai mare în politică decât ironia. Și nu exista semn al prăbușirii din sferele înalte mai evident decât satira.. Pur și simplu Klaus Iohannis nu mai poate dirija la vedere politica măruntă dâmbovițeană în fruntea unei Coaliții în care PSD vinde țara UDMR. Este prea evidentă făcătura și demagogia. 
Guvernul Ciucă chiar merge bine, mai ales prin prisma a ceea ce am avut înainte. Cu condiția să nu urce în același balon cu Klaus Iohannis, dat de toate sondajele în picaj la credibilitate. 
Probabil că șeful statului reușea în cele din urma o stabilizare, dacă nu se grăbea să defileze în piață publică în uniforma de mareșal. 
Apoi tema modificării Constituției nu este nici ea inspirată în cazul șefului statului. Au sărit multe voci sa acuze încercarea UDMR de a le răpi românilor privilegiul de a-și alege președintele și de a deveni o republica parlamentară. Este adevărat ca este mai ușor sa manipulezi un grup decât o persoană și responsabilizarea decidenților scade în cazul deciziilor colective. Dar, uitați-vă ce privilegiu au avut românii: 10 ani cu Băsescu, urmați de deocamdată 8 cu Klaus Iohannis. În care ba am avut PSD, ba am avut Covid 19, ba îl avem pe Putin în coastă! Deosebit privilegiu, bună inspirație!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAdrian Chesnoiu: Comisia Europeană vrea să fim acoperiți de o cupolă de sticlă și să mâncăm lăcuste
Articolul următorTRĂIM UN CARNAVAL TRIST?