Inca din noiembrie 2012, Victor Ponta hotărâse ruperea Uniunii Social Liberale. Dosare penale făcute adversarilor politici, finanțări ilegale care nu s a încercat nici măcar să fie  acoperite, decizii politice luate la băute și impuse PSD sau PNL, destine distruse sunt armele cu care statul paralel controla Puterea în România. O mână de oameni sustinută de la vârful SRI lua decizii în numele a 60% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare din 2012. Dezvaluirile Ancăi Alexandrescu cutremură lumea politică, chiar dacă deocamdată organele de cercetare nu dau niciun semn că ar intenționa să salveze statul de drept și democrația în România.
În ghemul de interese murdare și contrare interesului public, Victor Ponta era o creație a structurilor ilegitime de putere și poate cel mai nemilos în a și minți și executa partenerii de aranjamente murdare. 
” Destructurarea USL a început în noiembrie 2012 prin atacul la Dan Mihalache și la Eduard Helvig, când cei de la Agenția Națională pentru Integritate i au declarat incomoatibili și au creat un subiect fals de altfel” a declarat pentru Realitatea Plus Anca Alexandrescu și a amintit ca Liviu Dragnea i a urmat în funcție la Ministerul Dezvoltării domnului Eduard Helvig. “Domnul Ponta a declarat după retragerea lui Crin Antonescu:” era singura decizie rațională pe care o putea lua”. Sigur ca în SUA domnul Ponta a beneficiat de susținerea administrației de la acea data  ( din partea Partidului Democrat n n)de niște relații prin Podesda Group și  este posibil ca domnului Antonescu sa i se fi transmis niște mesaje” a completat Anca Alexandrescu tabloul destrămării USL. Destrămarea în care este plina de relevanță și încercarea de salvarea a adjunctului SRI, domnul Florian Coldea, capitol la care întra în scena dl Stroe. “În anul 2007, Radu Stroe era șeful Comisiei SRI atunci când Florian Coldea practic a fost salvat. Era pe punctul de a pleca, i se luase și mașina, și biroul și a fost spălat printr un raport al Comisiei SRI, unde șef era somnul Stroe. Care dl. Stroe a ajuns ministru chiar de Interne. Dl Stroe a fost dat afară din PNL când s a rupt USL pentru că a ținut cu domnul Ponta. Nu vi se pare straniu pentru un liberal cu state vechi? Sigur, a fost și Tăriceanu care și el s a regăsit mai târziu lângă dl Ponta” a mai așezat jurnalista Realitatea Plus o piesa în puzzle ul politicii românești, în care, spune ea, jurnaliștii erau încurajați /descurajați sa i omoare sau sa i inventeze pe unii sau pe alții. 
Realitatea Plus a dat publicității traseul banilor de la Asesoft prin care Sebastian Ghiță a sponsorizat campania prezidențială a lui Victor Ponta printr o firma intermediara, Federal Media Partner, care a dat bani unor interpuși din care s au plătit sondaje, tricouri sau ceasuri electronice, chiar și fără factură. Este vorba de sute de milioane de lei, din care unele au ajuns la firmele de sondare a opiniei publice ale lui Mirel Palada sau Vasile Dâncu. În ceea ce îl privește pe domnul Vasile Dâncu, s a văzut ca prietenia cu Victor Ponta mai rezistă și în zilele noastre și dictează concluziile finale ale studiilor sociologice.

Sursa: Realitatea Din PSD