După ce liberalii au inaugurat Muzeul Naţional “Brătianu”, în incinta vilei Florica, fostul ministru PSD al culturii, Ionuţ Vulpescu, cel care a dispus intrarea aşezământului în patrimoniu naţional.
“Premierul Ludovic Orban a inaugurat Muzeul Naţional „Brătianu”, cu sediul în Vila Florica, de la Ștefănești, Argeș, cu prilejul aniversării a 145 de ani ai PNL. Înghesuiți în pandemie să lanseze muzeul, mascații liberali au aflat astfel de la Orban că în sfârșit „putem să dăm românilor un loc în care se întâlnesc cu istoria”. Trebuie spus că nici măcar liberalii nu ar fi avut un loc în care să își întâlnească istoria dacă PSD nu ar fi adus Vila Florica în patrimoniul statului român, prin exercitarea dreptului de preemțiune, în urmă cu 3 ani. Dacă nu aș fi deschis procedura de achiziție, astăzi, în istoria de 145 de ani a liberalilor ar fi încăput muzica de petrecere de la nunți și botezuri. Vila Florica ar fi fost restaurant, nu muzeu. Ar fi făcut parte din acea industrie despre care Ludovic Orban afirmă că poate să mai aștepte, deoarece reprezintă puțin din PIB: HoReCa.
Este regretabil faptul că la acest ceas de sărbătoare, în care liberalii își prăznuiesc tradițiile politice, rămânând tot mai departe de ideologia lor, n-au fost capabili de un gest de onoare: acela de a recunoaște că PSD a cumpărat pentru statul român Mecca liberalilor. “Ciuma roșie” le-a adus casa înapoi. Din istoria lor de 145 de ani, liberalii de acum rețin numai ce vor și ce le place. Am auzit că ar fi fost invitați la ceremonie cei care au făcut posibilă întoarcerea conacului Brătienilor în circuitul public. Doar că nu-i văd în imagini, și nu din cauza măștilor, pe cei ale căror semnături se află pe actele prin care a fost inițiată preemțiunea statului, conform legii, și pe acelea prin care era finalizată achiziția: miniștrii PSD ai Culturii, din 2017.”, a scris Ionuţ Vulpescu pe Facebook.
“Liberalismul va deveni piesă de muzeu”
“Pe mine nu m-a împiedicat Constituția să prevăd în buget un fond special dedicat exercitării dreptului de preemțiune al statului român, așa cum îl împiedică acum pe ministrul liberal al Culturii să sprijine sectorul cultural, grav afectat de măsurile impuse pentru a combate pandemia COVID-19. Culmea, Constituția a stat în calea liberalilor și atunci când însuși Klaus Iohannis a contestat la CCR legea prin care își doreau ca vila să intre în patrimoniul statului: iată un episod absurd din cei 145 de ani de liberalism românesc. Cu un așa comportament, liberalismul chiar va ajunge o piesă de muzeu. Istoria României e despre noi toți. Însă unii politicieni transformă țara asta în “noi” și “voi”, nespunând adevărul și ținându-se departe de onestitate. Episodul de astăzi este despre această criză de autenticitate. De aceea, oamenii se vor îndepărta tot mai mult de politică, pentru că nimeni nu vrea să stea departe de adevăr.”, a mai scris acesta.