Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, face un apel către Guvern să instituie de urgență măsuri de carantină în toate localitățile care se află pe granița cu județul Suceava.

“Încă din 9 martie, am cerut ferm prefectului județului Neamț să organizeze filtre și controale la toate intrările în județul Neamț. Filtre constituite din Poliție Rutieră, Jandarmerie și Direcția de Sănătate Publică. Se impunea o astfel de măsură pentru a putea controla toate microbuzele și autocarele care făceau transport internațional și pentru a putea avea o bază de date cu toți cei care se întorceau din străinătate”, spune Ionel Arsene, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.

“Sigur că, atunci, prefectul județului Neamț a spus că îmi depășesc atribuțiile. De aceea, astăzi cer ferm Guvernului României să instituie măsuri de carantină urgentă la toate localitățile care se află pe granița cu județul Suceava. Este o măsură mai mult decât necesară din cauză că vecinii noștri din Suceava au o rată extrem de mare a celor infectați cu acest virus ucigaș”, atrage atenția președintele CJ Neamț.

Totodată, Ionel Arsene a cerut Guvernului României să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare, echipamente și medicamente.

“Se impune o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă!”, subliniază, în mesajul său, președintele Consiliului Județean.

Pe finalul mesajului, Arsene face un apel către guvernanți: “Dragi guvernanți, domnule prim-ministru, nu lăsați Moldova să se transforme în Lombardia României!”

Reamintim că, prin Ordonanța Militară nr. 6, municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei au fost puse sub carantină totală.

Articolul precedentLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!
Articolul următorCiolacu se face scut pentru jurnaliști și medici. Spune că Vela face dosare penale celor care îndrăznesc să vorbească