Publicistul Ion Cristoiu susţine pe Cristoiublog că lipsa de reacţie a PSD la măsurile de restricţie ale guvernului i-a suflat în pânzele corăbiei lui Victor Ponta, astfel că Pro România  

“Pe fondul unei incredibile blegeli a PSD, avîndu-și cauza și în cumplita imagine lăsată moștenire de Liviu Dragnea, Pro România a simțit cum i se umflă pînzele electorale. E mai mult decît interesant că deși PSD n-a cutezat să-l înfrunte pe Klaus Iohannis nici măcar cu un suflat al nasului, Pro România a susținut un tir intens spre Cotroceni. În chestiunea Pandemiei, în timp ce PSD s-a purtat, din teama de represalii publice, mai ceva ca un aliat al PNL la guvernare, Pro România a contestat violent, și pe placul milioanelor de români măsurile abuzive ale regimului Iohannis. Cu toate acestea presa prezidențială și presa guvernamentală nu l-a atacat pe Victor Ponta cum s-ar fi întîmplat cu Marcel Ciolacu dacă s-ar fi opus manipulării.

Rezultatele n-au întîrziat să apară.
Pro România a crescut în sondaje. Mult mai important, Victor Ponta și-a dat seama că brandul Pro România are o imagine infinit mai bună decît cea a PSD. Că în timp ce orice critică adusă de PSD puterii era rapid contracarată de acuzația Vine dinspre PSD-ul lui Liviu Dragnea, care a făcut și a dres, criticile violente ale Pro România au primit replici slabe din partea PNL și a presei arondate partidului de guvernămînt. Și fără a avea instinctele de prădător ale lui Victor Ponta îți dai seama că Pro România poate lua locul pe partea Stîngă a eșichierului politic PSD-ului compromis pentru mult timp de diabolizarea din timpul conducerii de către Liviu Dragnea. În aceste condiții, cum să fii atît de neghiob și să vrei locuri în parlament pe listele PSD, cînd poți obține tu cîte locuri vrei? Victor Ponta a sesizat că, asemenea puterii noi, proaspete, a lui Osman ivite în coasta Imperiului bizantin pe ducă, puterea ProRomânia poate ocupa locul deținut de PSD.

Alegerile locale sînt pentru Victor Ponta începutul luptei finale cu PSD. Nu împotriva Gabrielei Firea candidează Victor Ponta, ci împotriva lui Marcel Ciolacu, a scris maestrul Ion Cristoiu pe pagina sa de internet.

Articolul precedentGabriela Firea susţine că anumite “forţe” fac presiune să preia conducerea PSD
Articolul următorLia Olguţa Vasilescu îi ia lui Ponta toată filiala din Craiova a Pro România