2004-2014. Traian Băsescu: România este un stat mafiot.
2014- până în prezent. Klaus Iohannis: România – un stat eșuat.
 Ultima conferință de presă susținută de premierul, Florin Cîțu, amintește de Telejurnalul din 1989. Aveam producție imensă la hectar, metalurgia duduia! Magazinele erau goale și curentul tăiat înainte și după Telejurnal. Florin Cîțu are ceva din frustrarea lui Nicolae Ceausescu că poporul român nu-i recunoaște meritele. Așa cum Klaus Iohannis aduce mai degrabă cu Elena Ceaușescu, cu o influență mult dezbătută, dar doar presupusă. O politică de anticameră, de vorba șoptită, de intervenție paralelă. Acțiunile propriu-zise nu au fost mediocre, ci inexistente.
 Pe ecranele televizoarelor și pe Facebook se înfierează oculta mondială, Big-Pharma , rușii,  Bilderberg, serviciile secrete etc. În culise se invocă aceleași entități drept garanție a succesului unei partide interne sau a alteia. În realitate, ceea ce se poate constata este că în plină criză, în plin dezastru, soluțiile propuse sunt tocmai cele recent eșuate.
USR a venit cu un premier reșapat, având agățat apelativul de Zero, sau 0,215. La rândul său, Dacian Cioloș, în plin dezastru sanitar, ezită între Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, adică exact cei care au pregătit acest dezastru. Explozia prețului la energie o va rezolva același Claudiu Năsui. 
Ei sunt alternativa la revelația liberală, Florin Cîțu, un actor perfect în rolul de Hopa-Mitică. Iar bomboana pe coliva dezastrului românesc este strălucita propunere ca frâiele guvernării să fie preluate de Raed Arafat care să facă ce nu s-a făcut în lupta cu Covid 19 și într-un sistem sanitar muribund, inflamant și în disfuncție sistemică de organe. Unde este acum Raed Arafat? Exact în fruntea CNSU! 
De unde această incapacitate de adecvare la realitate? De unde această blocare în soluțiile deja consumate, epuizate? De ce vorbește Dacian Cioloș de pensii speciale când la toate televiziunile se vorbește de criza sanitară și rulează imagini din secțiile ATI? Desigur, nu trebuie avute în vedere exclusiv problemele curente, dar poți să nu vii cu nicio soluție concretă la ce se întâmplă? Să se discute că ai susținere externă masivă și garantată, iar România, după ce a activat mecanismul de protecție civilă a UE, să primească ajutor tocmai de la Ungaria, stat pe care îl puneai la colț pentru nerespectarea statului de drept în legătură cu PNRR? 
Era de așteptat ca Dacian Cioloș să joace tare, să-l propună pe Alexandru Rafila la Sănătate și pe Marian Nazare la Finanțe. Să Să vină cu oferte de la Macron direct și propuneri de natura sâ creeze dezbatere. Să ne zgâlțâie măcar din paralizia decizională. Nimic din toate astea! 
Există o regie? Dacă da, este un creier malefic care i-a parașutat pe liderii Dreptei în costume de schi într-o țară ecuatorială și se distrează privindu-i cum  se chinuie să execute o cristiană. Sau le-a dat de jucat golf cu ouă de rață… Stranie și penibilă situația!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu: ‘Frig, foame, sărăcie! Asta a reușit creșterea ta economică bolnăvicioasă, Florine!’
Articolul următorCINE GHICEȘTE LA”ALBA NEAGRA”?