Într-un text intitulat “ADEVĂRUL PĂDURILOR”, senatorul Şerban Nicolae anunţă pe reţelele de socializare că iniţiativa legislativă privind interzicerea scoaterii din ţară a materialului lemnos, timp de zece ani, a primit aviz favorabil de la Comisia Juridică.

“Am înaintat Parlamentului o inițiativă legislativă care interzice, pentru zece ani, scoterea din țară a materialului lemnos brut sau prelucrat primar, sub sancțiunea închisorii și a confiscării extinse. Repet, se interzice și se sancționează ca infracțiune, cu închisoarea de până la 10 ani, „SCOATEREA DIN ȚARĂ”!

Senatorul USR Goțiu Mihai, împreună cu un coleg de partid și doi senatori UDMR, solicită introducerea unui amendament prin care „scoterea din țară”este înlocuită cu „exportul în spațiul extracomunitar”. Cu alte cuvinte, dacă lemnul brut sau prelucrat primar pleacă în convoaie interminabile din România către Ungaria, Austria, Suedia și alte state ale Uniunii Europene, lucrurile vor rămâne ca și până acum. Să cânte drujbele useriste! Pădurile spun adevărul despre falșii ecologiști!

Astăzi, Comisia juridică din Senat a aprobat raportul de admitere a inițiativei legislative în forma propusă, respingând amendamentul USR-Goțiu. Au fost împotrivă, nicio surpriză, doar senatorii PNL și USR”, scrie Şerban Nicolae pe pagina sa de facebook. 

Articolul precedentLia Olguţa Vasilescu: Kovesi nu a câştigat nimic la CEDO
Articolul următorPSD UN PUNCT DE SPRIJIN?