Anul 2020 e anul care ar putea arunca economia țării într-o prăpastie fără fund. O nouă datorie uriașă s-a pus în spinarea României de către actualul guvern. Economistul Adrian Câciu explică suma pe care toți românii vor munci să o acopere și cine s-a îmbogățit pe urma acestei căpușări.

„V-au amanetat pe toţi şi nu v-ati prins!”, scrie Adrian Câciu pe contul său de Facebook. „Cu 57 miliarde lei a crescut datoria publică în primele şase luni ale anului 2020. O autostradă sau două… Evident, lipsă inventar! Aici sunt banii pe care noi toţi va trebui să îi platim.
În abordarea redistribuirii resurselor, filozofia ministrului de Finanțe a fost simplă: Îndatorează-i pe cei mulţi, finanţează-i pe cei puţini!”, mai scrie economistul.

19 milioane de români plătesc datoria! Banii au ajuns pe la străini

„Se împrumută, datoria se împarte la peste 19 milioane de persoane, adică 19 MILIOANE DE ROMÂNI şi banii ajung la companii care nu reprezintă neapărat capital românesc.
Nu știu dacă ați observat, dar cei mai fericiți sunt reprezentanţii Camerei de Comerț româno- germane.
Se salvează îndatorându-ne pe noi.
Știți ce avem aici? Export de capital pe datorie. Statul se împrumută, capitalul ajunge la investitori străini de unde este repatriat către firmele mamă.”, a scris Câciu.

„Copiii și pensionarii datorează câte 627 euro!”

”PS: Și nu aveti încă în datorie (dar veți avea în curând) împrumutul uriaş pe care România vrea să îl facă ca să plătească kurzarbeit-ul, care este pe placul investitorilor germani (să nu scoată sărăcuţii bani din randamentele trecute şi să plătească salariații. Lasă, mai bine să se împrumute statul, că oricum e pe deficit la fondul de şomaj). Adică un plus de 5 miliarde euro la datoria publică!
Observați în grafic o creştere cu peste 33% a datoriei publice pe primele 6 luni ale anului 2020, raportat la 2019.
La finalul lui iunie 2020 sunteți mai datori cu 627 euro, şi voi, cei peste 5 milioane de pensionari, şi voi, cei 4 milioane de copii.
Normal ar fi să plătiţi datoria când v-ar dubla alocaţiile şi vă vor creşte pensiile conform legii.
Numai că nimeni nu va aștepta normalul.
Vă vor pune taxe suplimentare ca să vă râdă investitorii în nas în timp ce veţi fi mai săraci şi mai datori.
Vine o zi… Când va exista şi patriotism economic şi grijă faţă de români!”, a conchis economistul.

Articolul precedentDOI PE UN BALANSOAR?
Articolul următorCozmin Gușă: “PNL va suferi cel mai tare electoral”