Una dintre cele mai puternice organizatii PSD din tara, Organizatia judeteana Dambovita a decis in aceasta seara sa il sustina pe Marcel Ciolacu pentru pozitia de presedinte al partidului. In cadrul Conferintei extraordinare, noul presedinte Corneliu Stefan a propus delegatilor o rezolutie in acest sens, astfel ca mandatul cu care vin pe 29 februarie la Bucuresti este: Marcel Ciolacu presedinte.

PSD Dambovita este una din organizatiile cu care partidul a obtinut la fiecare tur de alegeri scoruri uriase, motiv pentru care sefii filialei au reprezentat intotdeauna o voce importanta la centru. In ultimii ani insa filiala a fost zguduita de mai multe conflicte intre liderii locali dar si intre liderii organizatiei si conducerea centrala. Cea mai puternica lupta a fost cea a fostului lider Adrian Tutuianu cu Liviu Dragnea. Lupta acestuia cu liderul de la centru i-a atras multa publicitate la momentul respectiv insa si multe probleme. In cele din urma Tutuianu a fost exclus din partid si s-a alaturat celui care a tradat PSD, Victor Ponta.

A fost apoi conflictul permanent care a mocnit in interiorul oragnizatiei intre noua presedinta impusa de Liviu Dragnea, Rovana Plumb si un numar important de primari din PSD apropiati de Tutuianu. Lucrurile au fost insa transate odata cu preluarea paridului de catre Marcel Ciolacu care a incurajat organizatiile cu probleme sa le transeze si sa isi aleaga lideri noi, tineri, fara probleme de imagine. Este si cazul noului presedinte al PSD Dambovita, deputatul Corneliu Stefan. Exponent al noii generatii de lideri care I se alatura lui Ciolacu in incercarea de a reconstrui partidul dupa cele doua esecuri electorale din anul 2019, Stefan a mai facut un anunt in cadrul conferintei, in linie cu discursul presedintelui interimar privind noua politica “liber la competitie” in interior. Astfel, Corneliu Stefan a anuntat ca deschide competitia interna pentru functia de presedinte al CJ Dambovita, candidatii urmand sa fie votati de toti alesii locali, toti membrii birourilor organizatiilor PSD din judet, primul candidat inscris in cursa fiind el insusi.

Articolul precedentÎncotro vâslește PSD?
Articolul următorDe ce trebuie sa fie Congresul PSD acum