După ce o instituție a statului nu i-a dat aviz pentru a accede într-o demnitate publică, președintele organizației PSD din Adjud, Victor Roman, a trebuit să se retragă din procedura de numire a sa în funcția de prefect al județului Vrancea.

După o lună, biroul județean al PSD a decis ca președintele interimar Nicușor Halici să fie propus pentru această funcție. El a reușit să opțină sprijinul lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Sursele media susțin că acesta din urmă i-ar fi cerut să se dezică de Marian Oprișan, fostul său mentor.

Fostul președinte en-titre al PSD Vrancea și al Consiliului Județean, Marian Oprișan, a căzut în dizgrațiile lui Marcel Ciolacu, după ce un trimis al fostului ambasador SUA la București, Adrian Zuckermann, născut Zaharescu,  i-a șoptit că nu e frecventabil.

Deși a concurat pentru un post de senator, Nicușor Halici n-a mai prins un nou mandat. În precedentul,  a fost șef al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

“Această propunere a fost votată cu largă majoritate de către colegii primari, consilieri județeni, parlamentari și de către cei care ocupă funcții în Consiliul Politic Județean al PSD Vrancea. Domnul HALICI Nicușor își asumă în momente grele o funcție cu mare responsabilitate și considerăm că alegerea organizației este cea mai potrivită”, precizează Biroul de presă al PSD Vrancea.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Nu suntem subordonați Rusiei!
Articolul următorLiviu Dragnea și Florin Cîțu, la egalitate, în topul încrederii românilor